ORLOVI KROTE LAVOVE: Kamerun - Srbija (11. 00 - SASTAVI)Pred utakmicu sa Brazilom bilo je dosta nade u čudo, istovremeno i rasterećenosti jer iz duela sa prvim favoritom Mondijala može samo da se dobije. Utakmica sa Kamerunom još i pre početka Svetskog prvenstva dobila je epitet ključne, a rezultati prvog kola u G grupi su potvrdili da nam od nje praktično zavisi sudbina u Kataru. Iako ostaje duel sa Švajcarskom samo pobeda bi podigla Orlove i dala dobre šanse za plasman u osminu finala.
Filip radi jakim intenzitetom i pokazuje da je u kondiciji što nije bio slučaj pre četiri, pet dana. Videćemo da li će igrati. Vratiće se Orlovi prepoznatljivoj ofanzivi. Kamerun ipak, nije Brazil, ne postoji ni prostor za kalkulacije. - Da bismo pobedili moramo da napadamo i budemo dobri i u odbrani. Videćete pred utakmicu da li će igrati Mitrović i Vlahović. Znam sastav, ali ne mogu da ga otkrijem.
Nismo bili „kompletna“ ekipa na terenu. Prikazali bismo potpuno drugačiju sliku da se nismo susretali sa nedaćama. Neko me je od novinara pitao pre prve utakmice zašto se ne smejem, sada znate odgovor. Osmeh mi se vratio, sad je situacija bolja. Posle okršaja sa Brazilcima Piksi je rekao da je verovao pojedinim igračima kad su mu najavili da su spremni za utakmicu, a na terenu se pokazalo suprotno. Bila je inicijacija za pitanje da li je pravio kompromise da ne bi, kako se izrazio, došlo do revolucije u Srbiji? - Imao sam dileme oko sastava s obzirom na povrede važnih, neću reći najvažnijih igrača.
Da su naše udarne igle bile spremne i te kako bi bile opasne po gospodu iz odbrane Brazila. Brazilski novinar upamtio je Stojkovićeve reči od srede da će Srbija i protiv Karioka da igra napadački, na terenu je delovalo da se brani. - Naš stil je napadački, imamo igrače sposobne da pokažu lep, atraktivan i ofanzivan fudbal. Od kad sam postao selektor nije se desilo ni na jednoj utakmici da nismo napravili šansu ili dali gol. Veliki pehovi bili su, ponoviću, što je Mitrović bio na 50 odsto mogućnosti, Vlahović na 30, Kostić kompletno u autu. Ne kažem da ne bismo izgubili da su oni bili maksimalno spremni, ali sto posto sam siguran da bismo im napravili problem.
Jednog dana ću da objašnjavam kako je bilo moje stanje pred Brazil, ali i to je iskustvo više. Igrači treba da daju sve od sebe 90 minuta, ne dva, tri, pet sati. Hvalio je naš selektor, naravno, Kamerun: - Poštujem rivala, vrlo je snažna ekipa i može da napravi problem bilo kome. Otvoreno su se Kamerunci suprotstavili Švajcarcima, jedan gol je odlučio, moglo je da ode i na drugu stranu, dobra su ekipa. Imaju nekoliko vrhunskih igrača, Čupo-Moting i Ekambi u kontri mogu da naprave puno problema. Znam da su dve afričke ekipe već pobedile na Mondijalu, nadam se da treća neće. Jako poštujem afrički fudbal. Moramo da budemo izuzetno oprezni kako ne bismo došli u situaciju da trčimo na velikim prostoru.
Velika je razlika u odnosu na meč sa Brazilom, kad nisam znao ko će da igra. Igraćemo na pobedu kao i uvek za ovih skoro dve godine. Nema razloga da drugačije razmišljamo. Vratio se naš selektor na probleme sa povredama: - Situacija je bolja nego što je bila, ali daleo od odlične. Ako se setite šta sam rekao na okupljanju, „nije kome je rečeno kome je suđeno“. Nisam tad želeo da zabavljam javnost, odnosilo se na sve ove nedaće. Brine me i te kako kad neko ne igra mesec dana, ali iz ove kože ne može da se pobegne. Izaći ćemo protiv Kameruna sa najjačim timom, već smo odlučili.
Live Soccer TV - Online Streaming and TV Listings, Live
Kamerun - Srbija Prijenos uživo - Kvote kladionica - JohnnyBet
U tom tonu pričao je i Dragan Stojković. Selektor Srbije odgovorio je i na brojna pitanja vezana za okršaj sa Kariokama, jer se od četvrtka uveče nije izlazio pred novinare. - I ranije smo znali da će prva utakmica biti jako teška, pogotovo što smo imali problema sa povredama ključnih igrača. Problem je što smo se previše trošili u drugom poluvremenu ni za šta. Statistika pokazuje da smo pretrčali više od Brazila, a izgledalo je da pola sata ne postojimo na terenu. Grešili smo tehnički, imali 160 izgubljenih lopti ili promašenih pasova, a kad je tako nemoguće je pobediti.
Znao sam da ih nemam spremne, ali nije znala javnost, pošto i protivnik čita ono što pričam. Razmišljao sam kako da sa tolikim problemima pružimo otpor Brazilu. Moj odnos sa igračima je dobar. Poraz neće da nas poremeti, on ne može da poništi sve što smo uradili u poslednjih godinu i po dana. Nije sramota izgubiti. Žao mi je samo što nismo imali sve igrače na broju, jer bismo bolje izgledali na terenu, pogotovo u drugom poluvremenu. Prvo smo odigrali korektno, nisam video nikakvu opasnost od rivala.
Application of International Labour Standards 2009 (I)